Scroll Top

Argaleo levert real-time informatie voor Tour de France Femmes 2024

Afgelopen week heeft Argaleo een cruciale rol gespeeld in de succesvolle organisatie van de Grand Départ van de Tour de France Femmes avec Zwift in Nederland. Het evenement, dat startte in Rotterdam en door verschillende steden in de regio trok, werd een groot succes mede dankzij haar innovatieve real-time informatieoplossing Digitwin.

Bijzonder aan dit project was de unieke samenwerking tussen diverse stakeholders, waaronder de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Dordrecht, de veiligheidsregio’s en de evenementorganisatie met haar partners en leveranciers. Dankzij onze technologie keken alle betrokken partijen naar dezelfde real-time informatie, wat resulteerde in een efficiënte en veilige organisatie van het evenement.

De organisatie van de Tour de France Femmes kijkt met trots terug op een week vol hoogtepunten. Het evenement omvatte drie indrukwekkende etappes door de regio, met 22 ploegen en 154 rensters, waarbij de nieuwe Maasdeltatunnel werd gebruikt tijdens de eerste rit. In totaal legden de wielrensters 200 kilometer af door 13 verschillende gemeenten, met maar liefst 415.000 enthousiaste toeschouwers langs de route.

Argaleo is trots op de bijdrage die we hebben geleverd aan dit grootschalige evenement. Door onze technologie konden alle betrokken partijen – van gemeenten tot veiligheidsregio’s en evenementorganisatoren – snel en adequaat inspelen op situaties, wat essentieel was voor het veilige en vlotte verloop van het evenement. We zijn dankbaar voor de samenwerking en kijken ernaar uit om onze expertise in te zetten bij toekomstige projecten.

wil je meer weten?

Argaleo biedt innovatieve real-time informatieoplossingen die bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie van stedelijke omgevingen en evenementen. Wij werken samen met overheden, organisaties en bedrijven om data om te zetten in waardevolle inzichten, met als doel een veiligere en slimmere toekomst

Voor meer informatie over het systeem en hoe het uw evenement kan ondersteunen, neem contact op met Jeroen Steenbakkers

of boeking direct een online kennismaking

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!