Scroll Top

Argaleo levert digital twin dashboard voor Tilburgse Kermis

De afgelopen tien dagen vond in Tilburg één van de grootste evenementen van de Benelux plaats: de Tilburgse Kermis. Met een uitgestrekt terrein van 4,5 kilometer en honderdduizenden bezoekers is veiligheid een topprioriteit. Dit jaar heeft de Gemeente Tilburg voor het eerst gebruikgemaakt van het Digitwin Dashboard van Argaleo om de veiligheid en organisatie van het evenement naar een hoger niveau te tillen.

Argaleo, gespecialiseerd in het creëren van digitale tweelingen voor veilige en slimme steden, leverde een innovatieve en integrale informatievoorziening voor het commandocentrum van de kermis. Dit Digitwin Dashboard bood real-time inzichten die essentieel waren voor beslissingsondersteuning door de verschillende teams, waaronder de beveiligingscoördinatoren en andere betrokken partijen.

Het Digitwin Dashboard van Argaleo integreerde data van verschillende bronnen om een allesomvattend beeld van het evenement te presenteren. Het dashboard bood een gedetailleerd visueel overzicht van het volledige kermisterrein, inclusief alle attracties en belangrijke locaties. Daarnaast konden gebruikers in real-time de bezoekersaantallen monitoren op specifieke hotspots, waardoor er direct geanticipeerd kon worden op mogelijke knelpunten.

Informatie over de verkeerssituatie en de bezetting van parkeergarages werd eveneens geïntegreerd, zodat bezoekers op tijd werden doorverwezen naar alternatieve parkeerlocaties of werden aangemoedigd om de fiets te pakken. Incidentmeldingen werden direct doorgegeven aan de teams in het veld, wat snelle en efficiënte respons mogelijk maakte. Ook weersinformatie, zoals live updates over de weersomstandigheden en neerslagradar, was beschikbaar, wat aanpassingen in de planning faciliteerde. Tot slot gaf het dashboard een overzicht van de personeelsinzet, waardoor middelen efficiënt konden worden ingezet.

Succesvolle Samenwerking

De samenwerking tussen de Gemeente Tilburg en Argaleo heeft bijgedragen aan een succesvolle en gemoedelijke editie van de kermis, zoals ook beschreven werd in de pers. In het speciaal ingerichte commandocentrum in het stadhuis werd dankzij de integrale informatievoorziening op grote schermen continu een oogje in het zeil gehouden. Deze manier van werken heeft niet alleen gezorgd voor een snelle reactie op eventuele incidenten, maar ook voor een proactieve benadering om drukte en onveilige situaties te voorkomen.

Burgemeester Theo Weterings noemde de samenwerking in het commandocentrum “uniek” en prees het korte lijntje tussen de verschillende teams. Dit werd tijdens het evenement meermaals bewezen, zoals bij de snelle respons op een mogelijke brandmelding, die binnen twee minuten werd opgelost dankzij de gecombineerde inzet van mens en technologie. Argaleo is trots op de bijdrage die het heeft kunnen leveren aan de veiligheid en organisatie van dit grootschalige evenement en kijkt uit naar toekomstige samenwerkingen met de gemeente Tilburg en andere steden om evenementen en stedelijke omgevingen nog veiliger en slimmer te maken.

wil je meer weten?

Argaleo ontwikkelt geavanceerde digitale tweelingen die steden helpen om veiliger, slimmer en efficiënter te worden. Met onze oplossingen brengen wij real-time informatie op een visuele en toegankelijke manier samen, zodat steden en evenementen optimaal beheerd kunnen worden.

Voor meer informatie over het systeem en hoe het uw evenement kan ondersteunen, neem contact op met Jeroen Steenbakkers

of boeking direct een online kennismaking

meer nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze digital twin innovaties!